Tänk ett steg längre innan du beställer markiser

Markiser kan ta ditt hem till nästa nivå. Förutom att ge dina fönster, din balkong eller din veranda bra sol- och regnskydd, kan de även ge din bostad som helhet ett helt nytt utseende i grannskapet. Allt handlar om att välja rätt mönster för just dig.

Garantier är väldigt viktigt

Men när det handlar om att köpa nya markiser i Stockholm eller annan stad i Sverige finns det några saker som tåls att tänka på, förutom design och kvalitet. När det är läge att köpa en ny markis, vilket är bäst att göra under vinterhalvåret, är garantier väldigt viktigt. Speciellt när det kommer till markiser som ska installeras i Sverige. På grund av väderförhållanden som råder i vårt avlånga land är detta något som är väldigt viktigt att ha i åtanke. Garantier gäller när det kommer till såväl lägre som högre kvalitet, men trots detta är det väldigt viktigt att dessa finns.

Reklamationsrätten är på din sida

Det finns inga lagkrav än som säger hur många års garanti du som konsument bör få av tillverkaren. Men enligt konsumentsköpslagen har du som konsument rätt till tre års reklamationsrätt på allt du köper, inklusive markiser. Men med tanke på allt det slitage som markiser utsätts för, av väder och vind, är det ändå hyfsat vanligt att tillverkarna av just markiser ger sina kunder en garanti som varar runt fem år. Men vissa återförsäljare och tillverkare är fortfarande ganska snåla med garantin och erbjuder endast tre år. Köper du markiser i Stockholm har du flera alternativ och bör välja en leverantör med bra garantier.

Ta tillvara på hembesöken och rådgivningen

För att du som kund ska få så bra villkor som möjligt när du lägger din beställning på markiser, går det att boka in hembesök och rådgivning. Detta är inte ovanligt bland seriösa företag, då de endast vill ge dig det bästa de kan. Genom att ta hjälp av dessa hembesök kan du och leverantören eller tillverkaren komma överens om och bilda en gemensam uppfattning om vilken typ av markis som behövs för just dig och dina behov. Det är dock bra att försäkra sig om att dessa hembesök är kostnadsfria.

Var noga med detaljerade offerter

När du bestämt dig för att anlita ett företag som sysslar med markiser är det bra att från början begära en skriftlig offert från företaget i fråga. På offerten ska alla uppgifter finnas med, så att du som kund inte behöver stå till svars för ytterligare kostnader efter det att arbetet är klart. En tydlig offert hjälper även till att undvika några missförstånd mellan dig som kund och din återförsäljare.

Utan ansvarsförsäkring kan markisen bli mycket dyrare än planerat

Allt som oftast är det samma företag som får beställningen som monterar markisen hos kunden. Därför är det också viktigt för dig som kund att anlita ett företag med heltäckande ansvarsförsäkring. Denna försäkring skyddar dig som kund om något skulle gå fel under monteringen, oavsett om det gäller markisen eller fastigheten som du bor i. Så gör research på företaget du planerar anställa och dubbelkolla saker som ansvarsförsäkring innan anställning sker.  

5 Jul 2017

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.