Markiser

Nya markiser

Förr i tiden var det inte lika stora valmöjligheter som det är idag. I vilket fall inte när det kom till möjliga inköp. Det fanns många gånger bara en typ av modell och man hade inte direkt några större möjligheter att få designermönster, fototapeter eller någonting annat som kräver specialanpassning. Förvisso är detta inte en regel utan några undantag, men överlag kunde man se en begränsning inom shopping. I dagsläget är det någonting helt annorlunda och man kan i princip hitta vad som helst om man bara vet var man skall leta.

När man skall handla markiser är det tydligt att saker och ting förändrats en hel del! Även om man skulle kunna köpa de lite äldre och neutrala alternativ som fortfarande finns i hög utsträckning, kan man hitta en uppsjö alternativ som är lekfulla och färgglada med en mängd olika former och mönster på. I Stockholm kan man ofta se hur företag valt att anpassa sina markiser utifrån verksamheten i stort, och man kan snabbt känna igen färger och vet vilka som huserar i lokalerna.

Även privat

Det är förvisso i första hand företag som brukar använda sig av tryck och färgkodning när de skall inhandla markiser till sin butik eller till sitt kontor i Stockholm. Dock är det inte någonting som förbjuder privatpersoner att göra detsamma! När man som privatperson vill ha snygga alternativ som går att styra inifrån huset, kan man dessutom använda sig av det ROT-avdrag som gör att man får det hela för ett riktigt bra pris! Det material som används skall man betala som tidigare, men arbetet som läggs ner av hantverkare på att montera allting så det kommer på rätt plats, halveras! Detta innebär att allt fler har möjlighet att ta in proffs när någonting skall göras och detta vinner de flesta på i slutänden i och med att det då blir klart enklare att känna sig trygg med det arbete som nu har utförts.

Även andra tjänster omfattas av avdrag, bland annat städning och annat som görs i hemmet. På detta vis minskar svartarbete och allt fler kan ta sig in som företagare i denna sektor.

 

Terrassmarkiser

Terrassmarkisen förlänger sommaren och skyddar din uteplats mot sol och regn. Vi tillverkar markiserna efter dina mått, vilket innebär att du får en unik och skräddarsydd lösning som passar just dina fönster eller din uteplats. Du väljer själv om du vill ha motorstyrning och kan även komplettera med tillbehör som Sol och Vind Automatik eller terrassvärmare när du köper markiser från oss.

Fönstermarkiser

Fönstermarkiserna fyller inte bara en estetisk funktion och förhöjer husets utseende och värde. De ger dig även en behaglig inomhustemperatur och skyddar möbler, golv och inredningsdetaljer mot solblekning.

Våra fönstermarkiser förenar kvalitet och design med enkelt handhavande. De levereras med eller utan elmotor och finns i flera olika modeller som passar i olika situationer och lägen beroende på utsatthet för väder och vind. 

Balkongmarkiser

Som namnet antyder är balkongmarkisen anpassad för din balkong. Lösningen består av antingen en fönstermarkis monterad på två balkongben eller en terrassmarkis som monteras i tak eller vägg.

Vanligtvis är fönstermarkisen den bästa och mest flexibla lösningen för balkongen, eftersom den dessutom står pall för mer vind. Om balkongen utsätts för mycket vind brukar vi rekommendera motorstyrning i kombination med sol- och vindautomatik.

Balkongskydd

Ett annat alternativ eller komplement till balkongmarkisen är balkongskyddet, som utgör ett mycket effektivt vindskydd på balkongen, oavsett vindriktning. Välj mellan mer än hundra olika vävar för att ge din balkong en personlig prägel. Balkongskydden tillverkas efter måttbeställningar och det medföljer alltid enkla infästningsanordningar.

Korgmarkiser

Korgmarkisen är en klassisk markistyp som passar både villor och företag. De används exempelvis av ett stort antal butiker och hotell i Stockholm. För dig som är företagskund erbjuder vi även att trycka er logga på markisen. En korgmarkis är praktisk på så vis att den skyddar även mot inkommande solljus från sidorna. Även den här typen av markis kan fås med eller utan motor.

Dukbyte

Att byta duk är ett enkelt och billigt sätt att få en markis som ser ut som ny. Som regel kostar det mindre än hälften att byta duk jämfört med att köpa en ny markis, men i många avseenden är resultatet detsamma.

Hur ofta en markisduk behöver bytas ut beror i stor utsträckning på färgen och hur utsatt den är för väder och vind. Dukar i ljusa färger är mer känsliga än mörka, men ingenting sliter så hårt på markisen som att rulla in den när den är blöt.

ROT-avdrag

En vanlig fråga är om det går att få ROT-avdrag för montering av markis. I många fall går det bra, men i andra är det tyvärr inte tillåtet. Vad gäller bostadsrätter medges inte skattereduktion för markismontering och småhus måste vara äldre än fem år för att ha rätt till avdrag. Fråga eller säg till oss i förväg om ROT-avdrag så hjälper vi dig på vägen.

Ta hand om dina markiser

Tar man hand om sina markiser på bästa sätt kan man öka livslängdem på dem med ett antal år, och det är naturligtvis ett bra sätt att spara pengar. På sidan Skötselråd för markiser hittar du all information du behöver om detta.

 

 

 

 

 

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.