Solskydd som inte hindrar utsikten

Ett solskydd som även är ett vackert smycke för huset, är vad markiser fyller i funktion. Det är ett slags montage på fasaden som funnits länge men som på senare år fått ett nytt uppsving igen.

Vill man ha ett solskydd men samtidigt inte ha något som hindrar utsikten, så kan man välja en av alla markiser i Göteborg. Valet man ska göra handlar om vilka fönster man ska ha markisen eller markiserna över, vilken färg och mönster man vill ha samt vilken storlek och modell. Idag finns det så pass många möjligheter även gällande funktionen, att det är många faktorer som kan avgöra vad man till slut väljer.

Restaurang och villor

Man är van att se markiser av alla de slag som finns utanför restauranger, hotell, butiker och allsköns andra företag som vill locka och visa vad som finns i deras fönster. På dessa markiser kan man oftast även se loggan eller företagets namn, för att kunder och besökare ytterligare ska få en hjälp att hitta dit. Har man mycket stora fönster så är det även vanligt att man använder sig av en kombination av markiser och lamellgardiner. Man kan även välja en modell av markis som har sensor där markisen åker in om det blåser mycket eller om det är en molnig dag. När man använder sig av markiser till villor så kan man använda sig av precis samma typer som företagen använder. Däremot brukar man inte ha något namn som är tryckt på.

5 Mar 2021

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.