Skydda dina fönster och reglera rumsvärmen med markiser

Saknar du insynsskydd? Far dina krukväxter illa och du får besvärande reflexer inomhus? Blir rummen kvava? Med markiser löser du problemen och ger ditt hem ett fräschare utseende på köpet!

Trots att vi lever på nordliga breddgrader kan vi få problem med solen. Delvis beror det faktiskt på att vi bor just där vi bor. Under stora delar av året faller solljuset i låga och sneda vinklar. Det medför bländning och att textilier slits mer än nödvändigt. Det kan också betyda att det uppstår problem med bländning när vi använder våra tv apparater och våra datorer. Direkt solljus är också oftast olämpligt för våra krukväxter. Markiser är lösningen på dessa olägenheter. De har dessutom den fördelen att de minskar insynen i våra hem.

Markiser i mindre traditionell design och utförande

I Sverige är vi mest vana vid att en markis antingen är monterad vid ett butiksfönster eller på ett traditionellt sätt vid fönstren på privata fastigheter. Idag är vi dock inte alls begränsade till att använda markiser på detta vis utan det finns markiser som fungerar på många fler sätt än så. Ta exempelvis din uteplats eller altan. För många är det ganska mycket extrajobb med att ständigt bära in och ut icke regntåliga textilier och möbler. Det arbetet besparar man sig enkelt genom att låta montera en terrassmarkis eller pergola- eller takmarkis. Flexibiliteten och bekvämligheten ökar mångfaldigt och möjligheten att använda uteplatsen likaså. Även här minskas också insynen, speciellt om du kompletterar det hela med en sidomarkis. En annan typ av markiser benämns screenmarkis och innebär att man monterar markisen parallellt med fasaden. Då används en annan typ av material som gör att du får obehindrad utsikt men ändå det eftertraktade värmeskyddet och insynsskyddet likaså.

En helleverantör för ett enhetligt uttryck

När du har bestämt dig för att ta dig an problemet med solskydd behöver du fundera lite innan. Det är lätt att hitta något trendigt men det kanske inte alltid är den rätta lösningen för er. När ni monterar markiser kommer ni att behålla dem i många år framöver och då är det dels viktigt att ni kommer att trivas med de markiser ni valt hela tiden, och att markiserna harmonierar med den typ av hus och den fasad ni har. Rätt monterade markiser ger ert hem ett nytt och mer attraktivt utseende. Likaså skyddar det mot värme. Välj kvalitet med eftertanke och förbli nöjda under lång tid!

18 Feb 2020

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.