Markiser gör nytta i kuststaden Helsingborg

Den som bor i Helsingborg kan ha fördel av att installera markiser över fönstren. De skyddar mot sol men även mot salt och annan smuts som vindarna för med sig.

Om man bor i Helsingborg och har ett bra läge, så kan man ha turen att kunna se ut över Öresund och systerstaden Helsingör på andra sidan, i Danmark. Det är inte långt. Här är Öresund som allra smalast och färjan dit tar bara 20 minuter – trots att den inte går särskilt snabbt.

Om man blickar mot Helsingör så blickar man rakt västerut. Risken finns förstås då att man får solen i ögonen, när klockslaget har passerat middagstid. Senare på eftermiddagen, när solen står lågt, så skiner den rent obarmhärtigt in genom fönstren. Kanske avslöjar solen även att dessa inte är särskilt rena. Det blir lätt så på en kustnära plats, där vindarna för salt med sig in över staden.

Motoriserade markiser

Det finns en lösning på problemet med solen. Det är att låta installera markiser. Moderna markiser är smidiga och lätta att hantera. Man behöver inte längre hissa dem ut eller in med hjälp av en trög vev, som sitter på utsidan. Istället kan de vara motoriserade så att man kan styra dem inifrån med en fjärrkontroll. Det finns också varianter med sensor, så att markiserna hissas ut eller in automatiskt beroende på hur solen står.

En annan fördel med markiser är att de skyddar fönstren, i någon mån i alla fall. Det gäller både salt och annan smuts som kommer med vindarna. Med andra ord, bara fördelar. Köp nya, moderna solskydd här: www.solarblinds.se

27 Sep 2022

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.