Investera i markiser till ditt hus

För att förändra utseendet på sitt hus så krävs det allt som oftast ganska radikala ingrepp och framförallt så krävs det en ganska stor budget. Ska man byta taket så kostar det en ansenlig summa, ska man måla om så får man räkna med en hög kostnad och ska man exempelvis bygga en ny entré så handlar det om relativt högra kostnader i både material och för arbete. Det här gör att många husägare avstår fram till dess att investeringen är absolut nödvändig att göra: man låter huset vara – trots att man egentligen tröttnat på hur det ser ut.

Vi skulle av den anledningen vilja slå ett slag för ett annat sätt att förändra – ett sätt som dessutom förenar, så att säga, nytta md nöje. Nämligen att sätta upp markiser. Markiser har väldigt många fördelar sett både till det rent estetiska – ditt hus blir lite lyxigare, det sticker ut på ett bra sätt och dina markiser går utmärkt att matcha mot exempelvis färgen på huset – och sett till sin egentliga huvuduppgift; att skydda mot solen. Som solsskydd så är markiser i de flesta fall att föredra framför alternativen – solfilm, gardiner eller persienner – och här kan man som husägare dels se att huset blir behagligare att vistas i och samtidigt också kunna styra temperaturen på ett bättre sätt.

För; dagens markiser är extremt lättskötta – de går exempelvis att fälla in och ut per automatik – och då de heller inte går sönder lika lätt som förr var fallet; ja, då är det något som verkligen också rekommenderas. Äger du ett hus i exempelvis Danderyd utanför Stockholm och funderar på en snabb, prisvärd och estetiskt tilltalande förändring så skulle markiser definitivt kunna vara den bästa lösningen för dig. Viktigt att tänka på är dock följande punkter:

  • Hjälp med monteringen: Viktigt är dels att markiserna anpassas efter väder och vind och dels också efter området i övrigt. Skulle ditt hus i Danderyd ligga nära grannhuset, en cykel- eller en gångväg så måste detta tas med i beräkningen. Det är heller inte helt lätt att montera och därför så rekommenderas en professionell montör; lämpligen i form av återförsäljaren.
  • Skötseln: markiser i Dandeyrd behöver tvättas med jämna mellanrum för att få en längre livslängd. En tvätt som bäst ser med en mjuk svamp och grönsåpa. Använd inte högtryckstvätten; den sliter ut fibrerna och skadar dina markiser på sikt.
  • Köpet: Det är viktigt att du väljer en återförsäljare som garanterar viss livslängd på dina markiser. Som med allt annat så kommer du att få betala några fler kronor för bättre kvalitet, men det anser vi ska ses som en investering i längden.
  • En större markis på baksidan: Varför inte? Fördelen med att ha en markis narare än ett fast tak över altanen är att du själv styr över när du vill ha sol och när du vill ha skugga. Vill du bara ta det lugnt, läsa en bok och njuta av lite svalkande skugga på baksidan av huset i Danderyd så är detta bara ett knapptryck bort. Du behöver alltså inte flytta dig till en annan del av huset.
7 Feb 2017

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.