Köpa markiser – vad ingår i priset?

Huddinge: Ska du köpa in större markiser finns en mycket stor fördel att jämföra flera återförsäljare innan du beställer dem. Det är ett ganska stort inköp och det gäller att inte bara titta på prisnivån. Detta åtminstone om man vill ha de större modellerna och inte minst om man önskar montering, service och andra tjänster. Här är några av de punkter som skiljer butikerna i Huddinge åt. 

Vilket utbud erbjuds?

Börja alltid med att besöka flera återförsäljare av markiser. Det kan tyckas att första butiken har ett stort utbud och modeller som du söker efter. Men genom att besöka flera butiker får du lättare upp ögonen för olika modeller, olika lösningar och en helhetskänsla för vad du behöver.  Kanske vill du en motordriven markis – eller en som kan styras via en app?

Vilken hjälp får du?

Om du ska renovera badrummet är första steget att ta in offerter från flera hantverkare. De kommer till dig och tittar på badrummet, ger tips och råd samt ger en offert. Detsamma gäller för markiser. Ett flertal företag är beredd att komma hem till dig, ge tips och råd och därefter offert. Detta oftast helt gratis. Bor du däremot en bit utanför den stad där företaget ligger kan du behöva betala en viss kostnad. (Exempelvis om du bor i Huddinge och har kontakt med företag i Stockholm). Kostnaden är däremot i dessa fall relativt liten i förhållande till den tjänst man får.  Därmed får du hjälp med att välja rätt modell, får svar på frågor och en personlig service redan från första steget. I detta läge mäter de även upp hur stor markis du behöver. 

Får du hjälp med montering?

Jämförs priset på markiser hos E-handlare och hos fysiska butiker kan det i vissa fall se ut att vara mycket stor skillnad. Men man måste vara noga med att jämföra vad som ingår i priset. Det är inte sällan som markiser säljs i färdiga servicepaket hos butiker. Det kan exempelvis vara att företaget gör hembesök för att ge råd och tips på plats, säljer markiserna, monterar dessa samt servar dem ett visst antal gånger. Därutöver ingår garanti på monteringen. Tjänster som inte alltid ingår när en markis köps över internet. 

  1. Besök flera butiker för att ta del av ett brett utbud
  2. Prata med vänner som har markiser om vad de rekommenderar
  3. Jämför totalpris, dvs. inköp och montering 
  4. Ingår service och/eller garanti?
1 Jun 2018

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.