Handla markiser i Stockholm

Många handlar sina markiser på större byggvaruhus, vilka visserligen kan ha ett gediget utbud, men för att få ett riktigt brett urval att botanisera bland är det bäst att gå till en nischad markisbutik. Dessa finns utspridda lite här och var i Stockholm, men kan enkelt hittas genom att använda karttjänster. Så hur ser det egentligen ut i Stockholms olika delar?

Lidingö

När vi använder oss av karttjänsten får vi fram en träff på Lidingö med sökfrasen ”Markiser Lidingö”. Det är möjligt att det finns fler butiker på Lidingö som säljer markiser, men i sådana fall har karttjänsten vi använder oss inte information om dessa.

Butiken som finns på Lidingö har inte sitt utbud begränsat till just markiser. Här finns till exempel också lamellgardiner och plisségardiner. Precis som många andra är markisbutiken på Lidingö inte bara nischade mot just markiser, utan mot solskyddsprodukter i allmänhet.

City

I city finns en hel del butiker som säljer markiser. Du som är på besök inne i staden, eller som bor här, har många butiker att välja mellan på förhållandevis korta avstånd. Precis som med butiken på Lidingö fokuserar de flesta butiker inte enbart på markiser, utan även på persienner, fönster och solskydd överlag.

Tittar man på de resultat som ges märks ett mönster att vissa markisbutiker är mer inriktade på markiser och gardiner, medan andra nischar sig mot markiser och fönster. De båda grupperna kan dock även ha ett urval av solskydd i allmänhet.

Norrort

I kranskommunerna norr om Stockholm är utbudet lite skralare än hur det ser ut inne i staden. Utbudet påminner mycket om andra kranskommuner, till exempel Lidingö, och det finns ungefär en eller två butiker per kommun utmarkerade i karttjänsten vi använder oss av.

Bor man inne i stan har man många markiser på kort avstånd, men om man bor i någon av kranskommunerna, till exempel Lidingö eller någon kommun norr om Stockholm, bibehåller man fördelen vad gäller avstånden. Däremot är utbudet i sig mindre. En välsorterad butik som säljer markiser bör dock, oavsett om den ligger inne i stan eller i Lidingö, ha ett utbud som gör att du hittar det du söker. I annat fall är många måna om sina kunder, och det kan gå att lösa så att butiken beställer in varorna åt dig.

Som alltid gäller att ta pris, kvalitet och garantier i åtanke när du ska köpa nya markiser. Det här ska vara bra – oavsett vilken butik du väljer att handla i.

24 Aug 2017

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.