Det bästa solskyddet du kan skaffa

Det bästa solskyddetsom du kan skaffa är markiser. Markiser är de i särsklass bästa solskyddet för våra fönster. Det därför att markiserna skyddar hela fönstret, till skillnad mot persienner och jalusier som endast skyddar fönsterglaset och möjligen fönsterbrädan, men fönsterglaset värms upp av solen, vilket inte händer när du har markiser för fönster.

Markiser gör en koja till slott

Om du tittar på snygga hotell hittar du så gott som markiser för alla fönster. Samma sak när det kommer till restauranger som har någon slags självaktning. Det därför att de vet att hotellet och restaurangägarna vet att markiser för fönster höjer hela fasadens utseende på ett effektivt sätt. Tänk på din egen villafasad, och så tänker du dig markiser för dina fönster. Ser du då för din inre syn på vilket sätt markiser förskönar hela fasaden? Vilket hus som helst blir snyggt med markiser. När det kommer till markiser kan du välja markiser i nästan vilka färger som du vill och med mönster som gör fasaden snyggare. Harmonierar du färgerna på markiserna så att de går hand i hand med fasadens färger och fönster, så får du en riktigt snygg villa. Har du till exempel en gul villa med vita knutar är det snyggt med mörkgula markiser, eller röda markiser som går mot gult.

Markiser som vindskydd

De nya markiserna som numera finns i handeln kan du montera invid altanen och få ett vindskydd som inte alltid behöver finnas där, utan som du rullar ut när du behöver det. Och varför inte? Inte alla vindskydd är snygga och kan ta alltför stor plats, som man kanske vill använda till annat. Har du då en rullbar markis som försvinner när den rullas in, får du ett mer flexibelt utrymme på din altan, eller balkong. Markisen kan monteras på de flesta väggar enkelt och behändigt.

Finns markiser nära din bostad

Ibland vill man ha mer service på sina markiser och då är det en god idé att skaffa sig dem från en handel nära bostaden. Om du till exempel bor norr om Stockholm, säg i Haninge, kan du prova att googla "markiser Haninge" eller "markiser Askim" om det är där du bor. På så vis hittar du en markishandel nära din bostad. Det kan vara bra då de kan komma ut och installera markiserna där du vill ha dem, så vet både de och du att markiserna blir rätt monterade och fungerar som de ska.

12 Apr 2019

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.