Bättre inomhusklimat med markiser i Stockholm

Det kan kännas som ett skämt under den mörka årstiden men det är likväl sant. Under sommar och vår är det en bra idé att använda markiser i Stockholm.

Det är alldeles sant. Vårt land har ett klimat som gör att vi långa perioder mest bara ser mörker. Höst och vinter är aldrig frikostiga med solljuset, ens så långt söderut som i huvudstaden. Det kan kännas som ett ganska dåligt skämt att nämna att vi behöver skydda oss från solljus just under den perioden.

Men – man inser också att än har inget år varit utan vår, sommar och solljus. Det lär inte heller ske i framtiden. När vårsolen anländer blir det många gånger på tok för varmt i våra hem och på våra arbetsplatser. Ibland inträffar också det irriterande fenomenet då man blir bländad exempelvis vid dataskärmen.

Byggnader blir snyggare med nya markiser

Insidan är viktig för vår trivsel men utsidan är inte heller oviktig. Både företag och privatpersoner gynnas ekonomiskt av att byggnader ser tilltalande ut. En butik eller en restaurang blir mer attraktiv med markis. De ger också en behagligt sval inomhusmiljö. Detsamma gäller också privata boenden. Villan blir mer intressant om man ordnat solskydd.

Idag behöver ingen fundera över var man ska hitta snygga och prisvärda markiser i Stockholm. Det finns ett otal modeller att välja emellan och alla kan säkert hitta sina favoriter. Man väljer själv hur tekniskt avancerad man vill vara med automatisk eller manuell hantering av solskydden. Fönster är inte heller de enda ställen man ska överväga markiser till. Hur ser din uteplats ut?

29 May 2023

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.