Årets persiennyheter

Att det numera finns persienner både i olika färger och material känner kanske de flesta till vid det här laget. Det har ju redan i 20 års tid funnits träpersienner som har ett mycket finare utseende än de traditionella grå aluminiumpersienner osm vi vanligtvis förknippar med persienner. Det är sådan som vi har sett i höghus från 1960- och 1970-tals husen. Det var de med ett vardagsrum i ekparkett, köksskåp med skjutdörrar och en liten klädhängare i entrén. Alla lägenheter såg likadana ut och det fanns knappt utrymme för personliga variationer alls. Många förknippar åtminstone persienner i Stockholm med dessa trista och grå persiennerna som förut hängde i allas fönster. Tills snörena gick sönder och persiennerna hängde i tre kvart på snedden och förstörde utsikten.

Persienner med röststyrning eller fjärrkontroll 

Nyheter i år är attt du numera kan få persienner med röststyrning – om du vill. Du pratar helt enkelt med dina persienner. Får du ingen annan sm lyssnar på dig, lyssnar i alla falla persiennerna. Vill du inte ha dem röststyrda kan du enkelt manövrera dem med hjälp av en fjärrkontroll. Då har du en fjärrkontroll som du på liknande sätt manövrerar TV:n, radion eller garageporten. Då kan du fälla upp eller ner persiennerna, öppna eller stända dem. Du slipper gå fram till fönstret och får dem att täcka för fönster eller öppna för solljuset utifrån.

Persienner som täcker endast halva fönstret

En annan nyhet är att man numera kan få persienner som endast täcker för en del av fönstret. Antingen kan de täcka för ovansidan, undersidan av fönstret, beroende på hur du vill ha insyn genom fönstret eller inte. Du kan även placera persiennerna i mitten av fönstret. Det som är viktigast med nyheten med persiennerna är att du kan variera dem precis som du önskar. Persiennerna kan du få i underbara, varma färger om du så önskar det. På det sättet kan du få in en helt annan färgnyans i rummet bara genom att välja rosa, ljusula, ljusblå eller gröna persienner. Varför inte prova på att måla hela rummet vitt och inreda med persienner i en helt annan färg?

Beställ hem persienner från nätet 

Visste du att du numera kan köpa persienner på samma sätt som när du köper kläder, eller vilka andra produkter på nätet? Beställer du hem via nätet, kommer det en montör hem med persiennerna hem till dig och ser till att montera fast persiennerna så att de hänger på rätt sätt.

21 May 2019

Välkommen!

Här kan du läsa om solskydd i form av markiser och persienner.